Turnir v Vojniku

vojnik najmlajsiV soboto so se na turnirju v Vojniku srečali najmlajši judoisti in tisti, ki so v tem šolskem letu pričeli z vadbo juda.
Turnir je odlično organiziralo športno društvo Jaka, ki ga vodi neutrudni mentor Peter Bevc, poznan kot odličen judoist, reprezentant in udeleženec največjih tekem v tem športu.
Tekmovanje je bilo namenjeno najmlajšim in tistim, ki se spoznavajo s tem športom, želeli pa bi preizkusiti svoje znanje juda tudi na tekmovanju. Kategorije so bile razdeljene po teži, starosti in po znanju juda. Tako, da se je lahko vsak boril s sebi primernimi nasprotniki. Za vsakega udeleženca pa je bila zagotovljena medalja in priznanje.
V spremstvu staršev, ki so zelo čustveno spremljali svoje otroke med boji, se je v dvorani v Vojniku zbralo preko sto mladih. Na tekmovanju so se borili člani sekcij, ki trenirajo po osnovnih šolah celjske, šaleške in savinjske regije ter mladi judoisti iz klubov na tem področju. Med njimi je bilo 11 judoistov Judo kluba Velenje, ki so skoraj vsi začeli z judom po osnovnih šolah, kjer jih uči mentor Peter Bevc s svojim športnim društvom Jaka.
Čeprav rezultati tekme niso bili v ospredju, saj je bila tekma namenjena spoznavanju pravil tekmovanja, so se velenjski judoisti izkazali.
Judo klub Velenje pa nima skrbi za mladi rod, ki bo v naslednjih letih tekmoval na največjih judo tekmah v Sloveniji in tujini.

Rezultati:
Prvo mesto: Škrubej Metka, Cvikl Nejc, Mešl Urh, Pušnik Vid, Ciglar Eva, Imperl Melani
Drugo mesto: Škrubej Jaka
Tretje mesto: Cvikl Klemen, Vrečar Ana, Florjančič Žan, Praznik Ilan

Posted in Tekmovanja.