Trojni uspeh judoistov

Na slovenskem pokalnem tekmovanju za starostno konkurenco U12 in U14, v Novem mestu je med štiridesetimi klubi iz Slovenije in Hrvaške in udeležbo preko dvesto judoistov, najboljši rezultat dosegla Tea Laznik.
Laznikova se je v kategoriji U14 do 63 kg odlično borila in do polfinala premagala vse nasprotnice. V polfinalu je morala priznati premoč aktualni državni prvakinji. V borbi za tretje mesto je z lahkoto premagala nasprotnico in osvojila tretje mesto.
Ostali tekmovalci se niso uvrstili na oder za zmagovalce, vendar so v močni konkurenci pokazali dobre borbe. Z malo več sreče bi se uvrstili tudi med dobitnike za medalje. Še posebej velja pohvaliti Urha Štoberja, Tjaža Medveda in Davida Hostiča, ki jim je manjkala le ena zmaga do medalje.

Evropski veteranski pokal v Linzu

Evropskega veteranskega pokala v Linzu v Avstriji sta se s slovensko ekipo udeležila velenjska veterana Ivan Petrovič in Željko Zgonjanin.
Petrovič je potrdil odlično uvrstitev z letošnjega evropskega veteranskega prvenstva, kjer je bil drugi . Tokrat je v Avstriji gladko zmagal v svoji kategoriji.
Željko Zgonjanin se ni prebil v boje za medalje, čeprav je proti nemškemu judoistu že vodil. Pot do zmage mu je preprečila poškodba.

Prvenstvo srednjih šol v judu

V Kopru je bilo državno srednješolsko prvenstvo v judu. Odlično se je odrezala Velenjčanka dijakinja 1. letnika Centra srednjih šol iz Celja, Veronika Mohorič.
V kategoriji +78 kg je osvojila srebrno medaljo.
U14-starejši dečki in deklice, Novo Mesto

Tea Laznik, kat.-63 kg – 3. Mesto
David Hostič, kat. +66 kg – 5. Mesto
Urh Štober, kat – 42 kg – 5. Mesto
Miha Ciglar, kat +66 kg – 7. Mesto

U12-mlajši dečki in deklice

Tjaž Medved, kat. -40 kg – 5. mesto
Sid Sarač, kat.+ 55 kg – 4. mesto

Evropski veteranski pokal Linz Avstrija

Ivan Petrovič, 1. mesto
Željko Zgonjanin, 5. mesto

Srednješolsko prvenstvo v judu, Koper

Veronika Mohorič, kat. +78 kg – 2. mesto

Posted in Tekmovanja.