Tri uspešne tekme v maju

Ker se približuje zaključek sezone, se tekme vrstijo ena za drugo. Tako, da tekmovalce različnih starostnih skupin vodstvo kluba komaj uspe peljati na vse pomembne tekme.

Državno pasovno prvenstvo
V Ljubljani je bilo državno člansko prvenstvo na katerem se borijo judoisti za naslov državnega prvaka po stopnjah pasov, ki jih imajo. Brez omejitev po teži, le po barvi pasu, ki ga ima posamezen tekmovalec. Zmagovalec kategorije prejme višji pas. Letos je to uspelo mladi tekmovalki Nini Avguštin, ki je postala državna prvakinja med oranžnimi pasovi. Z zmago si je prislužila višjo stopnjo pasu, zeleni pas. Dobro sta nastopila še Nik Lemež med modrimi pasovi in Elvir Delić med rumenimi pasovi. Žal sta ostala praznih rok v boju za najvišja mesta, predvsem zaradi poškod, ki stajih utrpela med boji.

Tekmovanje v Avstriji v Zeltwegu
Na velikem mednarodnem tekmovanju v Avstriji v Zeltwegu so se solidno odrezali tudi velenjski judoisti v starosti skupini U14 in U16. Nastopili je več kot 400 tekmovalcev iz 10 evropskih držav.
Med dobitnike medalj se je uvrstil le Urh Štober v kategoriji do 46 kg pri starejših dečkih. Do bronaste medalje se je prebil z tremi zmagami in enim porazom. Zanj je to eden večjih uspehov po osvojitvi medalje na letošnjem državnem prvenstvu U14. V boju z medalje sta bila še Tea Laznik in Tarik Pašagić, ki sta bila na koncu na petem mestu.

Pokal Šiške za najmlajše
Najmlajši judoisti U10 in U12 so se borili za tradicionalni pokal Šiške v Ljubljani. Štiričlanska ekipa iz Velenja je bila zelo uspešna, saj so se vsi vrnili z medaljami. V močni konkurenci vseh slovenskih klubov sta prvi mesti v svojih kategorijah osvojila Eva Ciglar in Urh Mešelj. Bronasti medalji pa sta si priborila Rok Medved in Ilan Praznik.

20150516_170848

Posted in Tekmovanja.