Pokla Bežigrada 2017

V soboto je v Ljubljani potekal eden najmočnejših mednarodnih turnirjev za starostne skupine U12, U14 ter U16. Velenjski klub so tekmovalci zastopali v vseh treh starostnih kategorijah. Pri U12 so tokrat odlično zastopali barve Velenja štirje tekmovalci, za katere je bila to odlična pripravljalna tekma pred državnim prvenstvom. Kar trije so se uspeli uvrstiti v boj za medaljo, a je žal po njej posegel le Ilan Praznik. Eva Ciglar in Urh Mešelj sta se tokrat morala zadovoljiti z odličnim petim mestom. Dobro pa se je odrezal tudi Vid Pustinek, ki je dosegel sedmo mesto. Vsem čestitamo!

Popoldne so nato prišli na vrsto U14, kjer sta se borila Rok Medved ter Vid Pušnik. Oba sta pokazala borbenost in željo a izgubila proti tujcem. Rok je ostal brez uvrstitve, Vid pa je dosegel 9.mesto. Čestitke!

Ob šesti uri popoldan pa so na svoj račun prišli še najstarejši. Urh Štober v kategoriji do 60kg, Urban Kuhar v kategoriji do 73kg ter Miha Ciglar v kategoriji do 81kg.
Prvi je prišel na vrsto Miha ki je na poti do finala premagal dva tekmovalca. Eden izmed njiju je bil tudi aktualni državni prvak. V finalu pa je moral priznati premoč hrvatu. Odlično 2.mesto
Naslednji je bil Urh Štober, ki je imel fantastičen dan. Na poti do finala je premagal štiri tekmovalce, kar vse z ipponom! V finalu pa je kljub težki borbi, ki jo je pripeljal do konca in v izteku borbe zmagal z tehniko lomljenja rok. Čestitamo za 1.mesto in super borbe!
Zadnji pa je bil na vrsti še aktualni državni prvak Urban Kuhar. Pokazal je da je kljub že opravljenemu glavnemu cilju sezone še vedno v izjemni formi in do finala pometel z samimi ipponi. V finalu pa je prav tako kot Urh zmagal z lomljenjem roke!

Rahlo sončna sobota je bila tako za judo klub Velenje zelo uspešna!

Posted in Tekmovanja.