Petrovič, državni veteranski prvak.

Preteklo soboto je na državnem prvenstvu judo veteranov v Beltincih veteran Ivo Petrovič, član JK Velenje ponovno osvojil 1. mesto v svoji kategoriji in tako že tretjič zapored postal državni prvak.

Prav tako se je uvrstil na letošnje evropsko veteransko prvenstvo, ki bo konec junija v Poreču. Tam bo poskušal osvojiti še svojo tretje evropsko odličje.

KO se veterani še vedno ukvarjajo s športom, ki so ga trenirali več desetletij, so v Kopru tekmovali športniki, ki so šele na začetku svoje športne poti.

V Kopru je potekalo letošnje državno šolsko prvenstvo v judo za osnovne šole.

Na tekmovanju se je zbralo 170 judoistov iz 96 osnovnih šol iz cele Slovenije. Tekmovalci, ki trenirajo judo v svojih matičnih judo klubih, so tokrat za spremembo zastopali svoje osnovne šole.

Tekmovanja se je udeležilo šest judoistov iz Judo kluba Velenje. Najboljši rezultat je z drugim mestom dosegel Urh Štober, ki je zastopal CVIU Velenje. Tretje mesto je osvojil Miha Ciglar (OŠ KDK Šoštanj). Peto mesto je dosegel Jošt Vodovnik ( OŠ Rečica ob Savinji). Na sedmo do deveto mesto sta se tokrat uvrstila Vid Jelaš ( OŠ Nazarje) in Tjaž Medved ( OŠ Livada Velenje). Pričakovana medalja enega od favoritov Urbana Kuharja ( OŠ Gustava Šiliha Velenje) pa se tokrat izmuznila, saj je moral zaradi poškodbe predčasno končati tekmovanje.

Posted in Tekmovanja.