Petrovič drugi na evropskem prvenstvu

Pretekli teden je bilo v Pragi na Češkem evropsko veteransko prvenstvu v judu. Na prvenstvu je sodelovalo 35 držav ter preko 800 tekmovalcev. Veteranski judo je v zadnjih letih vedno močnejši in kvalitetnejši. Med veteranskimi tekmovalci v judu je veliko bivših udeležencev olimpijskih, svetovnih in evropskih prvenstev. Nekdanji vrhunski tekmovalci so še vedno v odlični formi in želja po tekmovanjih jih ne mine tudi v zrelih letih.eju-95441
V tej zavidanja vredni konkurenci sta se borila tudi dva člana Judo kluba Velenje, Željko Zgonjanin in Ivan Petrovič. Nekdaj odlična tekmovalca, ki sta dosegala odlične rezultate v Sloveniji in Jugoslaviji, sta svojo udeležbo v slovenski reprezentanci opravičila s polno mero. Ivan Petrovič je v svoji starostni kategoriji v kategoriji tekmovalcev do 90 kg na koncu osvojil srebrno medaljo in postal vice prvak Evrope v judu. Do medalje so ga vodile borbe z belgijskim, angleškim, češkim in ruskim tekmovalcem. Premoč je moral priznati le ruskemu judoistu. Odlično se je boril tudi Zgonjanin, ki pa ga je ustavil nizozemski tekmovalec.
Sezona velenjskih judoistov je v tem letu skoraj popolna. Poleg odličnih nastopov mlajših tekmovalcev, sta tudi veterana velenjskega juda pokazala, kako se lahko kvalitetno ukvarjaš z borilnim športom tudi v zrelejših letih. Oba veterana sta tudi lep vzor mladim tekmovalcem v judu klubu Velenje.

judo-praga-2014-a-002810029

Posted in Tekmovanja.