Odlično na državnem prvenstvu

V nedeljo sta bila na Prevaljah dva državna prvenstva v judu. Dopoldan so se za naslove državnih prvakov pomerili med sabo mlajši kadeti in kadetinje v starostni skupini U16. Med 180 tekmovalci iz štiridesetih slovenskih klubov, so imeli velika pričakovanja tudi velenjski judoisti.

V zelo dobri konkurenci so se velenjski mlajši kadeti zelo dobro izkazali. Pet tekmovalcev Judo kluba Velenje je na koncu odnesla domov tri medalje. Naslov državnega prvaka v kategoriji do 73 kg je osvojil Urban Kuhar. Svojo zelo dobro pripravljenost, ki jo je potrjeval na predhodnih turnirjih doma in v tujini, je potrdil s štirimi brezhibnimi zmagami. Vso konkurenco je premagal pred iztekom borbe z atraktivnimi iponi. Korak od naslova državnega prvaka je obstal Miha Ciglar in osvojil drugo mesto do 81 kg. Trenutek nepazljivosti ga je stal zlate medalje. Z odličnim tretjim mestom se je izkazal še Urh Štober, ki je izgubil le eno borbo proti najboljšemu v kategoriji do 60 kg. Blizu medalj sta bila še Živa Dokl v kategoriji do 57 kg z osvojenim sedmim mestom ter Jošt Vodovnik, ki je v najtežji kategoriji prav tako osvojil sedmo mesto.

Popoldan so se na državnem prvenstvu pomerili še člani in članice. Med konkurenco samih najboljših slovenskih judoistov, med njimi tudi vsi udeleženci olimpijskih iger v Riu, je odlično nastopila tudi tekmovalka iz Velenja. Velenjska judoistka Veronika Mohorič je letos poleg mladinske medalje z državnega prvenstva tokrat osvojila še srebrno medaljo med članicami v kategoriji do 78 kg. Premagala jo je le svetovno uveljavljena Klara Apotekar. S tem je napovedala tudi dobre možnosti, da preko evropskih mladinskih pokalov doseže normo za uvrstitev na letošnje evropsko mladinsko prvenstvo.

Posted in Tekmovanja.