Novoletni turnir v Celju

Pretekli vikend je bil v Celju tradicionalni novoletni turnir za judoiste U14 in U16. Solidna udeležba na tem tradicionalnem turnirju je bila pričakovana, saj je to zadnji uradni turnir za vse navedene starostne kategorije. Po novem letu se večina tekmovalcev preseli v višjo starostno kategorijo. Na turnirju je sodelovalo preko 300 judoistov iz vseh slovenskih judo klubov. Velenjski klub je bil zastopan z osmimi tekmovalci. Kot je že dolgo pfdfsfovprečje uspehov, je tudi tokrat polovica velenjskih tekmovalcev dosegla oder za zmagovalce in osvojila eno od treh medalj po svojih kategorijah.

Svojo zadnjo uradno tekmo v kategoriji U16 je končala Veronika Mohorič po pričakovanjih, tako kot vse prejšnje, na prvem mestu. Drugo leto bo težje med kadetinjami U18. Pri mlajših kadetih so dosegli peta mesta še Tarik Pašagić, Urban Tepej in Nina Avguštin.

Pri starejših dečkih in deklicah je bilo več medalj. Srebrno medaljo sta osvojila David Hostič pri + 66kg ter Tea Laznik v kategoriji do 63 kg. Zelo dobro se je boril še Miha Ciglar, ki je bil na koncu tretji. Urh Štober je tokrat obstal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Zdaj sledi kratka tekmovalna pavza preko praznikov, ki pa jo bodo najboljši tekmovalci zapolnili s pripravami v Ljutomeru in v Lignanu v Italiji.

Posted in Tekmovanja.