Nik in Veronika DP 2015

4. feb 2015

Zadnjo soboto v januarju je bilo v Slovenski Bistrici državno prvenstvo za kadete U18 in starejše dečke in deklice U14. Med kadeti je nastopilo 140 tekmovalcev in tekmovalk. V starostni kategoriji U14 starejši dečki in deklice pa 205 tekmovalk in tekmovalcev.

V zelo dobri konkurenci med več kot tridesetimi slovenskimi klubi so odlično nastopili člani Judo kluba Velenje.
Dopoldan so se v judo borbah pomerili kadeti. Velenjski judoisti so pričakovali vsaj tri medalje od izkušenih tekmovalcev, ki so dosegali že do sedaj odlične rezultate. Vprašanje je bilo le kakšne barve bodo medalje. Prvenstvo za kadete se je končalo odlično s preseženimi pričakovanji. Naslova kadetskih prvakov sta osvojila Nik Lemež v kategoriji do 55kg in Veronika Mohorič v kategoriji +70 kg. Bronasto medaljo je dodala še Hanna Štor. Vsi trije nosilci medalj so si s tem uspehom pridobili tudi status kategoriziranih športnikov. Lemež in Mohoričeva sta sedaj resna kandidata za slovensko reprezentanco in uvrstitev na evropsko kadetsko prvenstvo.

V popoldanskem delu državnega prvenstva med starejšimi dečki in deklicami velenjski judoisti niso imeli tako visokih pričakovanj. Tekmovanje pa se je končalo z velikim uspehom za njih.

Prva je presenetila Živa Dokl, ki je izkušene tekmovalke premagovala suvereno in na koncu z enim porazom osvojila tretje mesto. Nadaljevanje uspehov je sledilo, ko je Urh Štober med 22 tekmovalci v kategoriji do 46 kg zmagoval vse do polfinala, kjer je že dobljeno borbo nesrečno izgubil. Kljub temu se je še enkrat zbral in prepričljivo premagal nasprotnika ter osvojil drugo bronasto medaljo za Judo klub Velenje. Vendar še ni bilo konec bere medalj. Tretjo medaljo je v kategoriji do 50 kg priboril Urban Kuhar. V tej kategoriji je nastopil tudi Vid Jelaš, ki se tokrat ni boril za medaljo, vendar je opazen njegov viden napredek. V zaključku prvenstva pa se je v kategoriji do 66 kg v finale uvrstil še Miha Ciglar. Kljub bučnemu navijanju s tribun je tokrat finale izgubil, vendar je bil zelo vesel srebrne medalje. Judo klub Velenje se je po številu medalj uvrstil na peto mesto med 38 klubi iz vse Slovenije.

Uspeh tekmovalcev je bil poplačan za njihovo trdo in predano delom pri treningih.

Rezultati:

Kadeti U18:
Nik Lemež, kat. do 55 kg – 1. mesto
Veronika Mohorič, kat. + 70 kg – 1. mesto
Hanna Štor, kat. + 70 kg – 3. mesto
Maja Zgonjanin, kat. + 70 kg – 5. mesto

Starejši dečki, deklice U14:
Miha Ciglar, kat do 66 kg – 2. mesto
Štober Urh, kat do 46 kg – 3. mesto
Urban Kuhar, kat do 50 kg – 3. mesto
Živa Dokl, kat do 48 kg – 3. mesto
Vid Jelaš, kat do 50 kg – 9. mesto

dp-2015

Posted in Tekmovanja.