Mednarodni judo pokal Guštanj

V soboto je na Ravnah na Koroškem potekal zdaj že tradicionalni 5. Pokal Guštanj-Ravne na Koroškem. Na turnir prihaja vsako leto več tekmovalcev iz različnih držav. Tokrat se je zbralo preko 300 tekmovalcev iz desetih evropskih držav. Na turnirje takšne kvalitete prihajajo le najboljši tekmovalci.

Tudi velenjski judoisti niso izostali. Na turnirju je svojo znanje in srečo preizkusilo 11 tekmovalcev iz JK Velenje.
Dopoldan so tekmovali najmlajši v starostni skupini mlajših dečkov in deklic U12. Med velenjčani se je najbolje odrezal Rok Medved, ki je suvereno premagal Italijana, Hrvata in še enega Slovenca in osvojil prvo mesto. Njegov brat Tjaž Medved je z odličnimi borbami osvojil tretje mesto. Izkazal pa se je tudi Vid Pušnik s petim mestom.

V popoldanskem delu so se pomerili tekmovalci v kategorijah U14 in U16. Prevladovali so tekmovalci iz tujih klubov, zlasti iz Ukrajine in Srbije. Kljub temu so se naši vmešali v boj za medalje. Najboljša sta bila Tarik Pašagić in Urban Kuhar, ki sta osvojila medalji za tretje mesto. Blizu so bili vsi ostali: Jelaš, Laznik, Tepej, Hostič, Štober in Marič, ki so ostali le korak ali dva od boja za medalje. Zaradi velikega obiska tekmovalcev iz tujine so bile na Ravnah organizirane še dvodnevne priprave, ki so se jih udeležili tudi člani JK Velenje.
Rezultati:

U12-mlajši dečki:
Rok Medved, kat do 30 kg – 1. mesto
Tjaž Medved, kat do 46 kg – 3. mesto
Vid Pušnik, kat do 42 kg – 5. mesto

U14-starejši dečki:
Urban Kuhar, kat do 50 kg – 3. mesto
Urh Štober, kat do 46 kg – 5. mesto
Vid Jelaš, kat do 50 kg – 7. mesto

U16 mlajši kadeti in kadetinje:
Tarik Pašagić, kat do 73 kg – 3. mesto
Urban Tepaj , kat do 66 kg – 4. mesto
Marič Urban, kat do 60 kg – 5. mesto
Tea Laznik, kat do 63 kg – 5 mesto
David Hostič , kat +81 kg – 5. mesto

16860_20150325slika_1

Posted in Tekmovanja.