Koroška open 2014

V Slovenj Gradcu je bil letos organiziran že 9. Pokal Koroška Open. Na tem največjem judo turnirju v Sloveniji se je ponovno zbralo neverjetno število udeležencev iz evropskih in azijskih držav. Med ostalimi tudi judo velesila Japonska. Na dvodnevnem turnirju je sodelovalo 27 držav, preko 100 ekip in preko 700 judoistov. Poudarek je bil na izredno kvalitetni udeležbi v kadetski konkurenci, saj so številne države pripeljale svoje državne kadetske reprezentance. Med njimi so po kvaliteti izstopali predstavniki: Čečenije, Rusije, Kazahstana, Japonske, Azarbejžana , Češke in Bulgarije.

V tej hudi mednarodni konkurenci so tudi trije velenjski judoisti dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi na svetu. Prvo je vse razveselila obetavna mlada ko2014tekmovalka Tea Laznik, ki je v starostni kategoriji U14 kategorija do 63 kg osvojila tretje mesto. Ista dan popoldan je uspeh dopolnila pri U16 še Veronika Mohorič, ki je ravno tako osvojila tretje mesto z enim porazom proti kasnejši zmagovalki predstavnici Kazahstana. Drugi dan tekmovanja se je izkazal med kadeti še Nik Lemež, ki se je prebil s tremi zmagami v zaključne boje za medalje. Tu je moral priznati premoč proti judoistoma iz Bulgarije in Čečenije in na koncu osvojil najboljšo slovensko uvrstitev s sedmim mestom.
Mohoričeva in Lemež sta sodelovale še v ekipnih bojih kot tekmovalca Koroške in Maribora. Mohoričeva je bila na koncu ekipno na četrtem mestu. V zadovoljstvo ji je bila zmaga nad Kazahstansko judoistko.

Rezultati:
Tea Laznik U14, kat. do 63 kg – 3. mesto
Veronika Mohorič U16, kat. + 70 kg – 3. mesto
Nik Lemež U18, kat. do 60 kg – 7. mesto

Posted in Tekmovanja.