Pogosta vprašanja

Kdaj začnete s treningi oziroma vadbo?
Kadarkoli. Lahko se prijavite po elektronski pošti, na obrazcu za vprašanja na spletni strani, najbolj preprosto pa je, če pridete na enega od treningov po urniku, ki je ojavljen na tej spletni strani, tukaj, in se pogovorite z nami. Z veseljem vam bomo prisluhnili, najraje pa imamo, da se nam pridružite in se prepričate. Brez obveznosti.

Nisem prepričan ali mojemu otoku tovrstna vadba sploh ustreza?
Prvi trening lahko vaš otrok obišče brezplačno in se šele nato odloči ali mu tovrstna vadba ustreza. Več informacij najdete v posameznih rubrikah na tem spletnem mestu.

Kaj potrebujejo otroci na treningu?
Na začetku bo zadostovala kratka majica in kratke hlače ali trenerka. V klubu lahko omogočimo tudi nakup kimona za otroke po zelo ugodnih cenah.

Ali je otrok v primeru, da vadba poteka že dalj casa preveč zamudil?
Ne. Vadbeni program je pripravljen tako, da tudi otrokom, ki se ne vpišejo na treninge v septembru ali oktobru omogoča hitro prilagoditev na trening judo vadbe.

Ali so poškodbe pri judo pogoste?
Zaenkrat nismo imeli nobene resne poškodbe. Delo z otroki je metodično in razen zares redkih udarcev zaradi npr. neprevidnosti pri lovljenju, s poškodbami nismo imeli nikakršnih težav.

Ali mora moj otrok hoditi na tekmovanja?
Nikakor ne, vendar so tekmovanja za to starostno kategorijo prilagojena in otroka spodbujajo k tekmovalnosti na pozitiven način. Ni klasičnih borb, vključen je poligon, kjer otroci tekmujejo s časom, vedno vsak otrok dobi priznanje ne glede na rezultat. Zaenkrat je odziv staršev nad tekmami, ki jih organiziramo, odličen.

Ali smo starši na treningu lahko prisotni?
Da.

JUDO ZA STAREJŠE

Kolikšna je starost tečajnikov v skupini za starejše?
Povprecno so tečajniki v tej skupini stari med 20 in 40 let. Seveda se treninga lahko udeležijo tudi starejši.

Ali so treningi zame pretežki, ker se do sedaj nisem ukvarjal s športom?
Treningi niso lahki, a so pripravljeni tako, da lahko vsak tečajnik brez večjih problemov zdrži vadbo.

Kje lahko kupim kimono?
Kimono vam bomo priskrbeli v klubu po ugodnih cenah.

Kakšne so še prednosti vadbe v vašem klubu?
Poleg izkušenih trenerjev z večletnimi izkušnjami na področju dela s starejšimi, je glavna prednosti izredno mehka blazina za trening, saj tako padci niso več nikakršna ovira v judu.