Državno prvenstvo za mladince in mlajše kadete

V soboto je bilo na Ravnah na Koroškem državno prvenstvo za mladince U21 in mlajše kadete U16.

Prvenstvo je bilo zelo kvalitetno, saj se je pomerilo skoraj 300 judoistov iz vseh slovenskih klubov. Med mladinci je tekmovalo tudi več nosilcev medalj s članskega prvenstva in mednarodnih tekmovanj. V tej močni konkurenci sta se v kategoriji do 90 kg pomerila tudi dva velenjska tekmovalca Aljaž Slatnar in Tilen Vodeb. Slatnar je uvodoma premagal favorita te kategorije in kasneje v polfinalu izgubil že dobljeno borbo in na koncu osvojil trete mesto. Vodeb, ki je še kadet se je zelo dobro boril in osvojil 5. Mesto.

Pri mlajših kadetih U16 sta dosegle odličen rezultat tekmovalki v kategoriji +70 kg Veronika Mohorič in Maja Reher Zgonjanin, saj sta se obe uvrstile na oder za zmagovalke. Hohoričeva je suvereno premagala vse nasprotnice in ponovno osvojila naslov državne prvakinje pri mlajših kadetinjah. Reher Zgonjaninova pa bronasto medaljo za zelo srčne borbe.

Ostali velenjski judoisti so nastopili prvič v tej konkurenci in so nabirali izkušnje. Rezultati pa so vzpodbudni. Maja Vrečar je bila sedma, Tarik Pašagić prav tako sedmi in Urban Tepej deveti med devetnajstimi tekmovalci v kategoriji do 55 kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posted in Tekmovanja.