DP za najmlajše in veterane

Na zaključku sezone je bilo pretekli vikend državno prvenstvo za najmlajše judoiste U10 in U12. V športni dvorani v Puconcih se je merilo med sabo v judo borbah preko 250 najmlajših tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov.
Zelo dobro so se odrezali mladi tekmovalci iz Judo kluba Velenje. Na koncu je zmanjkalo vsaj malo sreče, da bi si priborili tudi kakšen državni naslov. Da v zaključku ni šlo, dokazuje kar pet srebrnih medalj na državnem prvenstvu. Do finala so vse premagovali, v finalu pa je zmanjkalo koncentracije.

Klub temu gre za izjemen uspeh v zelo močni konkurenci.
V starostni skupini U12 mlajši dečki so se v finale prebili Tjaž Medved, Vid Pušnik in Praznik Ilan ter osvojili druga mesta in srebrne medalje. Na petem mestu je bil na koncu zadovoljen tudi Rok Medved.

Pri cicibanih U10 pa sta vse svoje znanje pokazala Urh Mešelj in Eva Ciglar, ki sta se s po tremi zmagami uvrstila v finale in prav tako kot starejši kolegi izgubila finale in se morala zadovoljiti s srebrno medaljo.
Pet srebrnih medalj na državnem prvenstvu je odličen obet za bodočnost velenjskega juda. Pohvaliti velja tudi mladega trenerja Nika Lemeža, ki odlično prenaša svoje tekmovalne izkušnje na svoje naslednike.

V Mariboru pa je bilo državno prvenstvo za najstarejše judoiste-veterane. Željko Zgonjanin in Ivan Petrovič sta neumorna tekmovalca že več kot štirideset let. V svojih starostnih kategorijah sta gladko zmagala. V absolutni konkurenci, brez omejitev let, pa sta se odlično kosala z mlajšimi tekmovalci in osvojila srebrno medaljo-Zgonjanin in bronasto-Petrovič.

Posted in Tekmovanja.