Dobri nastopi na Hrvaškem

Tekmovalci Judo kluba Velenje so se v kratkem času udeležili dveh močnih tekmovanj na Hrvaškem.

Prvo so nastopili na mednarodnem tekmovanju za pokal Samoborja. V konkurenci tekmovalcev iz sedmih držav so se izkazali z dobrimi borbami in dvema medaljama. V konkurenci kadetov je Urban Kuhar osvojil drugo mesto. Po štirih zmagah je v finalu klonil le proti poljskemu tekmovalcu. Podobno je tekmoval tudi Urh Štober, ki je s štirimi zmagami in enim polfinalnim porazom osvojil tretje mesto. V boju za medalje sta bila manj uspešna Vid Jelaš in Tjaž Medved, ki sta na koncu osvojila sedmi mesti.

Evropski kadetski pokal v Zagrebu

Na evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu so se kadeti velenjskega kluba kalili in nabirali izkušnje z najmočnejšo evropsko konkurenco. V Zagrebu je nastopili rekordno število 793 tekmovalcev iz 37 držav iz vsega sveta. Kljub nižjim pričakovanjem za uspeh je Urban Kuhar v kategoriji do 73 kg začel odlično. V prvem kolu je premagal hrvaškega borca, nadaljeval z zmago proti Avstrijcu ter še proti Poljaku. V osmini finala pa ga je premagal ruski prvak ter ga na žalost izločil iz boja za medalje.

Srčno sta se borila tudi Vid Jelaš, ki je izgubil proti beloruskemu tekmovalcu in Urh Štober, ki je moral priznati premoč hrvaškemu prvaku po zelo sporni sodniški odločitvi. Fantje so pokazali veliko mero samozavesti in borbenosti tako, da bodo optimistično nastopili na naslednjih velikih mednarodnih tekmah.

Posted in Tekmovanja.