Mlajši po izkušnje, starejši po medalje

Velenjski judoisti tokrat odlični na mednarodnem turnirju v Zeltwegu (AUT)

Pretekli vikend je v Zeltwegu (AUT) potekal zelo obiskan in močen turnir za starostne kategorije U-14, U-16, U-18 in U-21. Prvi dan turnirja so se preizkusili mlajši (U-14 in U-16). Mladi velenjski judoisti so pokazali svojo dobro pripravljenost in borbenost, ter dokazali da sodijo na največja tekmovanja. V kategoriji do 46 kilogramov, sta dobre borbe zopet pokazala Urh Mešelj in Vid Pušnik, ki pa sta žal morala priznati premoč nasprotnikom tik pred četrtfinalom. Sara Budinski je v najtežji kategoriji prikazala 4 odlične borbe, ki pa tokrat niso bile dovolj za oder za zmagovalce. Svojo borbenost in požrtvovalnost pa je v vsem sijaju pokazala Eva Ciglar, ki se je drugo borbo borila kar 11 minut (2 min. rednega dela + 9 min. Golden score) in tako prišla do borbe za tretje mesto. Žal pa je morala v borbi za bron priznati premoč nasprotnici iz Kosova. V starostni kategoriji U-16, se je tokrat preizkusil Jaka Tevž in tako pridobil veliko izkušnjo na mednarodnem tekmovanju.

Drugi dan tekmovanja sta se turnirja udeležila dva velenjska predstavnika. V starostni kategoriji U-18, je velenjski klub zastopal Urh Štober, ki je v uvodnih borbah zanesljivo premagal vse nasprotnike in se tako prebil do polfinala. V polfinalu pa se je poškodoval in tako predčasno zaključil turnir. V popoldanskem času pa se je tokrat izkazala Veronika Mohorič, ki je zanesljivo premagala vse nasprotnice in tako stopila na najvišjo stopničko.

Čestitamo!

GLASUJ IN ZADENI – Rastemo s športom

Si želiš majico in bidon?

Zdaj jo lahko dobiš!

Vse kar moraš narediti je, da glasuješ na spodnji povezavi za Judo klub Velenje in pod komentar napišeš, da si glasoval.

Z malo sreče boš izžreban in osvojil nagrado!

Judo klub Velenje, si želi pripomoči programu Rastemo s športom in s tem spodbujati otroke k športu in gibanju, ki je zanje osnova otroštva. Program organizira DM Slovenija, da bomo mi lahko del tega pa potrebujemo Vaše glasove. Seveda vas z malo sreče za to tudi nagradimo!

http://rastemo-s-sportom.si/

APOLON OPEN 2018

V soboto smo se udeležili odlično organiziranega mednarodnega turnirja Apolon Open 2018. Naši tekmovalci so prikazali odlične borbe ter posegli tudi po medaljah.

Najbolj sta se izkazala Vid in Urh, ki sta nastopila v kategoriji višje in s tem pridobila dragocene izkušnje, saj sta se oba odlično borila proti borcema iz tujine. Prav tako so ostali prikazali dobre borbe in se vsi prebili v borbe za medalje.

Čestitamo!

Ponovno uspešen vikend

Na velikem mladinskem tekmovanju v judu, 2. pokalu Koroška open v Dravogradu je tokrat tekmovalo 160 mladincev U21 iz 40 klubov, ki so zastopali 11 držav.

Med tako močno konkurenco se je ponovno izkazala najboljša velenjska tekmovalka Veronika Mohorič. Po šest mesečni rehabilitaciji zaradi operacije, se je izkazala z odličnim nastopom in v svoji kategoriji osvojila 1. mesto. Vse svoje nasprotnice je premagala z učinkovitimi tehnikami pred iztekom časa.

Na turnirju je tekmoval tudi Urban Tepej, ki v hudi konkurenci ni prišel do boja za medalje ampak si je nabiral izkušnje za prihajajoče tekme na evropskih pokalih.

Pokal Murske sobote

Mlajši tekmovalci Judo kluba Velenje so se udeležili 52. mednarodnega tekmovanja za pokal Murske Sobote. Nastopili so v konkurenci starejših dečkov in deklic U14.

Med 200 tekmovalci iz 26 klubov so dosegli v svojih kategorijah lepe rezultate:
2. mesto Mešelj Urh
2. mesto Sara Budinski
3. mesto Eva Ciglar
3. mesto Vid Pušnik
4. mesto Žan Glušič
5. mesto Rok Medved
5. mesto Taira Pašagić
7. mesto Ilan Praznik
7. mesto Tjaž Medved

Dobri nastopi na Hrvaškem

Tekmovalci Judo kluba Velenje so se v kratkem času udeležili dveh močnih tekmovanj na Hrvaškem.

Prvo so nastopili na mednarodnem tekmovanju za pokal Samoborja. V konkurenci tekmovalcev iz sedmih držav so se izkazali z dobrimi borbami in dvema medaljama. V konkurenci kadetov je Urban Kuhar osvojil drugo mesto. Po štirih zmagah je v finalu klonil le proti poljskemu tekmovalcu. Podobno je tekmoval tudi Urh Štober, ki je s štirimi zmagami in enim polfinalnim porazom osvojil tretje mesto. V boju za medalje sta bila manj uspešna Vid Jelaš in Tjaž Medved, ki sta na koncu osvojila sedmi mesti.

Evropski kadetski pokal v Zagrebu

Na evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu so se kadeti velenjskega kluba kalili in nabirali izkušnje z najmočnejšo evropsko konkurenco. V Zagrebu je nastopili rekordno število 793 tekmovalcev iz 37 držav iz vsega sveta. Kljub nižjim pričakovanjem za uspeh je Urban Kuhar v kategoriji do 73 kg začel odlično. V prvem kolu je premagal hrvaškega borca, nadaljeval z zmago proti Avstrijcu ter še proti Poljaku. V osmini finala pa ga je premagal ruski prvak ter ga na žalost izločil iz boja za medalje.

Srčno sta se borila tudi Vid Jelaš, ki je izgubil proti beloruskemu tekmovalcu in Urh Štober, ki je moral priznati premoč hrvaškemu prvaku po zelo sporni sodniški odločitvi. Fantje so pokazali veliko mero samozavesti in borbenosti tako, da bodo optimistično nastopili na naslednjih velikih mednarodnih tekmah.

Na kratko o zdravem življenjskem slogu

(Zdrav življenjski slog pri otrocih)

V otrokovem obdobju razvoja vsebine športnih dejavnosti prilagodimo njihovim sposobnostim, lastnostim, potrebam in predznanju. Zaradi njihove zelo močne domišljije je pomembno, da jim športne dejavnosti predstavimo na zabaven način skozi igro, pri kateri pa nikakor ne smemo pozabiti na raznolike športne pripomočke in igrala.

Otrok ob gibanju krepi svoje telo, razvija motoriko, v povezavi s posameznimi telesnimi in športnimi dejavnostmi pa uri tudi svoje spretnosti. Z ustreznimi spodbudami, sprva v družini in kasneje tudi v vrtcu oziroma šoli, pri otroku vplivamo na zdrav življenjski slog tudi v kasnejših obdobjih življenja.

DRŽAVNO PRVENSTVO U-14

Mlada ekipa velenjskih judoistov, se je v soboto udeležila državnega prvenstva starostne kategorije U-14. Večina predstavnikov Velenja, je šele pred slabim mesecem vstopila v to starostno kategorijo, zato je bila ta tekma zanje še toliko težja. A kljub vsemu so pokazali več kot odlične borbe, prikazali nove tehnike in zelo atraktivne borbe. Žal nam je na koncu zmanjkalo malo športne sreče v borbah za medalje, a vseeno smo domov odšli zadovoljni ter z še večjo motivacijo za naprej.

Bravo ekipa!

Poletni JUDO kamp Rogla 2018

ŠPORTNI TEDEN, POLN ZABAVE, IGRE TER NEPOZABNIH DOGODIVŠČIN!

Če želite da Vaš otrok preživi prvi oz. drugi teden poletnih počitnic res tako, smo za Vas pravi naslov. Namreč bomo Roglo, judoisti in naši nogometni prijatelji za dva tedna spremenili v pravo športno zabavo.

Zopet nas čaka pester, športno obarvan program, ki bo kot prejšnja leta temeljil na ZABAVI, zdravem ter aktivnem preživljanju prostega časa ter razvijanju otroka na vseh področjih. Tako osebnostnem (samostojnost, spoštovanje,…) kot športnem (kondicija, koordinacija,…).

NAJ VAŠI OTROCI VSTOPIJO V POČITNICE V DUHU ŠPORTA TER ZABAVE!

INFO: 068/156-512 NIK LEMEŽ